top of page

Meslektaş Desteği ve Duygusal Dayanıklılık "Dalgalara Karşı"

Yoğun iş temposunda çalışan ve bu yoğunluktan ailelerin de etkilendiği iş kolları için bir proje hazırlamıştık. Uzun yol denizcileri, havacılar, iş yaşamında yoğun çalışanlar. Bu çalışmayı genele döndürerek paylaşmak isterim.

Amaç çalışanların ve ailelerinin dayanıklılıkların güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak. Bu amaçla hazırlanan program 5 boyuttan oluşmaktadır. Modülerdir. İhtiyaca göre düzenlenebilir. Dünyadaki benzer uygulamalardan esinlenerek hazırlanmıştır.


1. TEST – ANALİZ:

Kişinin kendini tanıması ve gelişim alanlarını tespit amacıyla önerilen bir modüldür. Mutlak şart değildir ancak yararlıdır.


2. KİŞİSEL HAZIR OLMA:

Tüm personel ve aileler için «kişisel hazır olma» halini keşfetmek, güçlendirmek ve sürdürülebilir halde tutmak için 5 boyutta uygulanacak online eğitimleri

kapsamaktadır. Online eğitimlere ulaşamayanlara «Liderler için

Dayanıklılık» eğitimi alanlar tarafından verilebilecektir.


3. LİDERLER İÇİN DAYANIKLILIK:

Lider konumunda olan personele verilecektir. «Kişisel Hazır Olma» modülünde yer alan konular yanı sıra bu sürecin ekipte, gemide nasıl sürdürüleceği, bu konunun

eğitmenliğinin yapılması konuları yer alacaktır.


4. DAYANIKLILIĞA ODAKLANMA:

Dayanıklılık konusunda kişinin kendisini geliştirme, eğitim esnasındaki konuları kolayca hatırlatma ve uygulayabilmesine destek olacak, sade anlatımla hazırlanan kısa yazılar, kartlar, videolara personelin kolayca ulaşması sağlanacaktır.


5. DESTEK ÇEMBERİ:

Dayanıklılık konusunda personelin birebir desteğe ihtiyacı olan anlarda kullanabilecekleri 2 kanal sağlanacaktır.

  • Bunlardan birincisi; bütün personelin kolayca ulaşabileceği bir psikolojik destek hattı.

  • İkincisi ise; Meslektaş Desteği denilebilecek bir oluşum. Amacı mesleki veya kişisel sorunları erken tespit etmek ve bu sorunlar ruh sağlığını tehdit eder duruma gelmeden başvuran meslektaşa destek vermektir. Kurum içi ya da iş camiasında görev alan çeşitli seviyelerdeki denizcilerin emniyetli, güvenilir ve bağımsız bir ortamda ve belirlenen kurallar çerçevesinde meslekî ve/veya kişisel konularda fikir alışverişi yapmalarını sağlar. Bu suretle olası stresler azaltılır ve zihnî zindeliklerinin en üst seviyede tutulması amaçlanır.

Sistem meslek birlikleri / dernekleri ve/veya kurumlar tarafından oluşturulup uygulanabilir. Süreçte; planlama koordinasyon ve eğitimlerin verilmesi «Anahtar Eğitim» tarafından sağlanacak olup, sektöre yakınlığı olan psikologlarla sistem desteklenecektir.


11 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page