top of page

Duygusal Zekâ Kitapları

Duygusal Zeka, dendiğinde aklıma gelen 3 isim var. Konuyu akademik alanda tartışmaya açan John Mayer ve Peter Salovey, konunun yaygınlaşmasına katkı sağlayan ve ilk kitabı yazan Daniel Goleman. Konu hakkında yazılmış bir çok kitap var. Burada bazı kitaplardan bahsetmek istiyorum. Kitapların çoğu tercüme kitaplar. Bu konuda Daniel Goleman ve onun yazdıklarına ayrı bir bölüm açmak yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Daniel Golemanın yazdıkları;

"Duygusal Zeka" Neden IQ’dan Daha Önemlidir?

Daniel Goleman, Varlık Yayınları; İstanbul 1996.

Konu ile ilgili Daniel Goleman'ın yazdığı ilk kitap. Duygusal Zeka'yı bilimsel araştırma ve yayınlara dayanarak açıklanan bir çalışma.


İşbaşında Duygusal Zekâ

Daniel Goleman, Varlık Yayınları, İstanbul. 1998.

İlk kitaptan sonra yayımlanan ve konunun iş hayatı ile ilgili yönlerine odaklanılan bir kitap. Goleman, iş dünyasındaki liderlerle kurduğu bağlantının yanı sıra 500’den fazla şirkette yapılan incelemelerden elde edilen verilere dayanarak, her alanda yıldız elemanları ortaya çıkaran becerileri açıklıyor.


Yeni Liderler

Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee, Varlık Yayınları, İstanbul 2002.

Daniel Goleman, Richard Boyatzis ve Annie McKee ile birlikte bu kavramın liderlikteki rolünü ortaya koyduğu bir çalışma. Kitap adı Duygusal Zekâyı çağrıştırmamasına rağmen tam bir Liderin Duygusal Zekâsı kitabı. Liderlerin zaman içinde duygusal zekâ yeterliliklerini geliştirip sürdürmeyi; insanları esinlemeyi ve motive etmeyi; ekiplerde ve örgütlerde ahenkli liderliği geliştirmeyi; ahenkten güç alarak mali performansı yükseltmeyi öğrenebilmeleri için bir süreç öneriyorlar. Alanı ve kademesi ne olursa olsun, her liderin mutlaka okuması gereken bu kitap.


Sosyal Zeka

Daniel Goleman, Varlık Yayınları; İstanbul 2007.

Goleman bu kitabında önceki kitaplardaki sosyal bilinç ve ilişki yönetimi kavramlarını "Sosyal Zekâ" başlığı ile ele almıştır. Kitap yayınlandığında yazdığım bir yazı.


Odak

Daniel Goleman, Varlık Yayınları.

Kitap adı Duygusal Zekâyı çağrıştırmamasına rağmen özellikle farkındalık konusunda önemli bilgiler barındırmaktadır. Daniel Goleman Odak’ta hepimizin kanıksadığı ve hafife aldığı bir meleke olan dikkat üzerinde duruyor.


Karakteri Değiştirmek

Altered Traits, Daniel Goleman, Richard J. Davidson, Kuzey Yayınları

Davidson önemli bir bilim insanı ve Goleman ile hazırladıkları bu çalışmanın Duygusal Zekâ konusunda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu çalışmada, meditasyonun bizim için gerçekten ne yapabileceği hakkındaki gerçekleri gösterirken, ondan en çok nasıl yararlanabileceğimiz üzerinde duruluyor.


İyilik Gücü

Dalay Lama'nın Dünyamız İçin Vizyonu, Daniel Goleman, Varlık Yayınları.

Bu kitabın da Duygusal Zekâ'ya ışık tutacağını düşünüyorum. Tibet Budizmi’nin en önde gelen savunucusu olan 14. Dalay Lama, güncel olaylara ve toplumsal meselelere ilişkin derin bilgi ve anlayışıyla daha iyi bir gelecek için fikirler üretiyor. İyilik Gücü, onun dünya çapındaki konuşmalarının merkezindeki kavramları, bunları destekleyen ampirik delilleri ve fikirlerini eyleme dönüştüren kişilerin gerçek öykülerini birleştiriyor. Şefkatten alınan güçle neler yapılabileceğini açıklıyor.


Yıkıcı Duygular İle Nasıl Başa Çıkabiliriz?

Daniel Goleman, İnkılap Kitabevi.

Dünyaca ünlü bilim adamları ve filozoflardan oluşan küçük bir grup ve Dalai Lama onun kendi küçük toplantı salonunda bir arada bir toplantı gerçekleştirildi. Dünyanın ileri gelen beyinleri, dünyanın kendisi kadar eski ve çözüm bekleyen bu güncel sorunlarla uğraşırken, salonda yükselen sesler oldukça renkli ve ilgi çekicidir. Akıl ve Yaşam Enstitüsü, Dalai Lama ve diğer Budist âlimlerini Batılı bilim adamları ve filozoflarla bir araya getirip, kültürlerarası diyalogların oluşmasına zemin hazırlamak amacıyla kurulmuş bir dernektir. Bu kitabın konusunu oluşturan VIII. Akıl ve Yaşam Konferansı, 2000 yılının Mart ayında Hindistan’ın Dhramsala kentinde gerçekleşmiştir. Toplantıda moderasyon Daniel Goleman tarafından gerçekleştirilmiştir. Kitabın oluşumunda da katkısı olmuştur.


Şeffaflık

Liderlik Açıklık Kültürünü Nasıl Yaratırlar, Warren Bennis, Daniel Goleman, Optimist Yayın Dağıtım

Konu ister küresel iş faaliyeti, ister şirket yönetimi, ister ulusal ve uluslararası siyaset olsun, tartışmaların merkezine oturan önemli bir konu var: Şeffaflık. Günümüzün şebekeleşmiş dünyasında, devam etmesi istenen her sistemin teminatı olarak görülen bu kavram, bütün siyasi liderlerin ve CEO’ların başlıca gündem maddesi.



Ekolojik Zeka

Satın Aldıklarımızın Saklı Etkilerini Bilmek Her Şeyi Nasıl Değiştirebilir

Daniel Goleman, Optimist Yayın Dağıtım.

İş ilkelerini değiştiren Ekolojik Zekâ, ürettiğimiz ve satın aldığımız şeylerin gizli çevresel etkilerini gözler önüne seriyor. Bedenlerimizin ekosistemini yavaş yavaş zehirleyen kimyasal karışımlara, tüketicileri pasif kurbanlar olarak gören anlayışa karşı çıkıyor. Time dergisi tarafından dünyayı değiştirecek 10 fikirden biri olarak gösterilen Ekolojik Zekâ, insanlık tarihindeki en büyük meydan okumanın nasıl göğüslenebileceğine ışık tutuyor.


Diğer Duygusal Zekâ Kitapları

Liderlikte Duygusal Zekâ

Cooper, R.K. ve A. Sawaf, Sistem Yayincilik, İstanbul. 1997


Sosyal Zekâ

Başarının Yeni Bilimi, Karl Albrecht, Timaş Yayınları, İstanbul 2006.


EQ Duygusal Zeka ve Başarının Sırrı

The EQ Edge Emotional Intelligence and Your Success Steven J. Steın, Howard E. Book

Özgür Yayınları

Duygusal zekâ olarak tanımlanan EQ son yıllarda sıkça tartışılan bir konu olmuştur. Fakat pek az insan EQ kavramının yaşamlarındaki başarı açısından önemini anlamakta ve IQ’nun aksine EQ’nun geliştirilebileceğini bilmektedir. EQ adlı kitabında Dr. Steven Stein ve Dr. Howard E. Book duygusal zekâyı oluşturma ve zenginleştirme adına neler yapabileceğimiz ve nasıl yöntemler izleyeceğimiz konusunda biz okuyuculara yol göstermektedir. Açıkça ele alınan her bölümde, kullanabileceğimiz farklı bir EQ tekniği (duygusal farkındalıktan empati becerisine, sosyal ilişkilerden gerçekçi değerlendirme becerisine, problem çözme yeteneğinden optimizme ve mutluluğa kadar) 15 farklı ölçütle ele alınmaktadır. Somut tanımlamalar, gerçek hayat öyküleri, başarı ve beceri konularındaki oranlamalarla yazarlar, EQ üzerindeki sis perdesini kaldırmaktadır. Her bölümün sonunda konuyu kavramayı kolaylaştırmak için hazırlanmış egzersizler, sizlere geliştirmeniz gereken becerilerimiz konusunda yol gösterecektir. Tüm bunların ötesinde, gerçek örnekler kullanılarak ve değişik uzmanlık alanlarındaki kişilerle yapılan çalışmalar temel alınarak, EQ prensiplerinin ve uygulamalarının ne derece güçlü olabileceği gösterilmektedir. Stein ve Book 36 değişik ülkede yaklaşık 42.000 kişi ile yaptıkları çalışmalarıyla inanılmaz boyutlarda veri elde etmiş ve duygusal zekânın başarıyla eşit olduğu sonucuna varmıştır. EQ sınırı sadece EQ kavramını tanımlayan bir çalışma olmakla kalmıyor aynı zamanda bu kavramın IQ’dan farkını açıklayarak okuyuculara duygusal zekâlarını geliştirmeleri konusunda pratik bir yol gösterici oluyor. Rasyonel Duygusal ve Davranışsal Terapi’nin prensipleri ve pratikleri konusunda sizleri bilgilendiriyor. Birçok kullanışlı teknik, kitabı sn kimselerin daha mutlu ve etkili bir hayat yaşamasında yardımcı oluyor.


Duygusal Zeka Yöneticisi

The Emotionally İntelligent Manager, David R. Caruso, Peter Salovey, Crea Yayınları

Daha etkin bir yönetici olmak için duygusal becerilerinizi kullanın.

Liderlikte dört duygusal becerinin kullanımı ve geliştirilmesine dayalı sistemi anlatan bu kitap sadece yöneticiler için değil, aynı zamanda şirketlerdeki bütün çalışanlar için çok yararlı. İş hayatında duyguların ne kadar önemli bir yeri olduğunu bu kitapta bulacaksınız.

Sadece Duygusal Zeka’nın tanımını yapmakla kalmayan bu çalışma, günümüz iş hayatında başarıya ulaşmak için gerekli olan konuları anlaşılır ve uygulanabilir biçimde sizlere sunuyor.


Akıllı Bir Kalple Duygusal Okuryazarlık

Claude Steiner, Nobel

Duygusal Okuryazarlık bugünün dünyasında başarılı olabilmek için gerekli olan kişisel gücün vazgeçilmez bir kaynağıdır. Bu kitap size adım adım kalp zekâsı ile duygusal okuryazarlık becerisini nasıl elde edileceğini gösterecek.

“Duygusal okuryazarlık sağlıklı bir gelişim için önemlidir.”

- Benjamin Spock, M.D.

“Empatiyi öğrenmek ve öğretmek için... ve duyguları saygı ve olgunlukla açıklamak için önemli bir araç.”

- Riane Eisler, “The Chalice and the Blade, Sacred Pleasures and Partnership Way Kitabı”nın yazarı.

“Steiner... nasıl ileti (mesaj) verileceğini, alınacağını ve reddedileceğini... ve nasıl algılanılacağını ve iletişim kurulacağını öğretiyor... o duygusal etkileşim hakkında pek çok içsel bilgi sunuyor.”

- Publishers Weekly

“Eğer bu yeni dilde biz yeterince uzmanlaşırsak, dünyayı değiştiririz.”

- Elaine Aron, "The Highly Sensitive Person 'in” Yazarı

“... adım adım arkadaşlığa götüren bu programı kaçırmayın.”

- Susan Page “How One of You Can Bring the Two of You Together" En çok satan kitabın Yazarı.


Duygusal Zeka

İnsanın Dünyasını Aydınlatan ve İşine Yansıyan Işık: Zuhal Baltaş, Remzi Kitabevi

Duygusal zeka, kendimizle ve başkalarıyla başa çıkabilmeyi kolaylaştıran duyguları tanıma, anlama ve etkin biçimde kullanma yeteneğidir.

Son dönemlerde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sonuç, yaşamın her alanında duygusal zekanın da bilişsel zeka kadar etkili olduğudur.

Akıl gücü, duygusal zekanın hayata yansıttığı olgunluk olmadan verimli olamaz. Hayatın anlamı ve yaşanabilirliği, aklın ve duyguların etkin kullanımından doğan sinerjide gizlidir.

Bu kitapla:

  • Duygularınızı, değişime uyum hızınızı;

  • Stres karşısındaki direncinizi;

  • Olumlu düşüncelerinizi, empati yeteneğinizi tanıyın...

  • Bu kitap, kendinizi tanımanın ve diğerleriyle ilişkilerinizi yönetmenin anahtarını sunuyor.

Kendini İçinde Ara

Search Inside Yourself, Chade-Meng Tan, Kuraldışı Yayınevi

Bu kitap, Google ofislerinde, Google çalisanlari tarafindan yaratildi. Daha dogrusu Google’in ilk mühendislerinden Chade-Meng Tan ile birlikte bir Zen ustasi, bir CEO, bir Stanford Üniversitesi ögretim üyesi ve Duygusal Zekâ kitabinin yazari Daniel Goleman’in ortak çalismasinin ürünü oldu. Google çalisanlarinin yaraticiliklarini, basarilarini ve mutluluklarini arttirmak için 2007 yilindan beri yapilan yedi haftalik KENDINI IÇINDE ARA kursunun içerigini elinizde tutuyorsunuz. Google’in basarisinin ardinda yatan sirri kesfetmenizin yani sira duygusal zekânizi gelistirmek ve farkindaliginizi arttirmak için Meng bir pratik araçlar ve beceriler seti sunuyor. Google çalisanlarinin yararlandigi bu ayricalik; bir farkindalik, vicdan gelisimi ve “insan olma sanati” olan bu kurs artik sizin de hizmetinizde… Kendini Içinde Ara, kadim farkindalik bilgilerini ve modern dünyanin duygusal zekâ uygulamalarini yaraticilikla harmanlayan bir kitap. Zihninizin aliskanlik kaliplarini degistirirseniz, sonuçlarini ve duygularinizi degistirebilir, iç huzuru ve barisi bulabilirsiniz.- Dalay LamaZamanin ötesindeki bilgeligi ve modern bilimi birlestirerek, Chade- Meng Tan, basari ve mutluluk için eglenceli ve pratik bir rehberlik sunuyor.- Deepak ChopraBu kitap öylesine iyi önerilerde bulunuyor ki… En çok da Meng’in baskalarina sefkat göstermenin kisiye mutluluk getirecegi iç görüsünü begendim.


Duygusal Zekanızı Keşfedin Duygusal Zeka Cep Kitabı

The Emotional Intelligence Quick Book, Travis Bradberry, Jean Greaves, Truva Yayınları

7 dakikada duygusal zekayı ölçmek mümkün mü? Bu kitapla Evet. Peki duygusal zekamız ne işe yarar, ya da duygusal zeka gerçekte nedir gibi sorularınız varsa ve cevaplarını arıyorsanız işte bu kitap sizin bütün sorularınıza cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda duygusal zekanızı kullanarak hem iş hayatında hem de özel yaşamınızda size kolaylıklar sunacak yolları gösteriyor. İçinde pek çok yaşanmış öyküyü de bulacağınız kitap, okuması ve uygulaması son derece kolay ve yararlı bilgiler içeriyor. Bütün dünyada yüz binlerce adet satan Duygusal Zeka Cep Kitabı, artık Truva Yayınları farkı ile de Türk okurunun beğenisine sunuluyor. - İş yerinde yeterince iyi bir yönetici ya da çalışan değil misiniz? - Evde farklı, iş yerinde farklı bir insan mı oluyorsunuz? - Başkalarını dinleme sorununuz mu var? - Başkaları sizi yeterince iyi dinlemiyor mu? - Çocuğunuz mutsuz mu yoksa siz kötü bir ebeveyn misiniz? Bu sorunlarınızı aşmanın en kolay ve mutlu yolu duygusal zekanızı kullanmaktan geçiyor.


Duygusal Zeka

Kudret Eren Yavuz, Hayat Yayınları

Bu kitabı anne babalar okumalıdır...

Çünkü; dünyada son 10 yılda gelinen noktada artık, bütün eğitimciler ve anne babalar, tek başına okul başarısının gelecekte işe yaramadığı, çocuklarımızın geleceğe daha donanımlı hazırlanmaları gerektiğinin önemi konusunda hemfikir olmuşlardır.

Okuyacağınız bu kitap, çocuklarınızı geleceğe hazırlama konusunda hangi beceri donanımlarını, onlara nasıl kazandıracağınız konusunda somut önerilerden oluşmaktadır. Kitapta bireylerin yaşamlarının yolunu değiştirmesi hedeflenen Duygusal Zekâ gelişimi kapsamlı olarak ele alınmıştır.

Bu kitabı okumayı tamamlayan anne babalar çocuklarının yaşamlarına bu becerileri neden ve hangi yollarla katabilecekleri konusunda önemli bir anlayışa sahip olacaklardır. Bu kitapta anlatılan, anne babaların çocuklarına kazandırmayı istediği her bir beceri, birbirinden bağımsız beceriler değil, tam tersine bir şekilde birbiriyle önemli bağlantıları olan becerilerdir.

Okurken anne babalar kendileri de bir beceri alanında gösterdikleri emeğin çocuklarının yaşamlarının diğer alanlarına da artıları olduğunu tecrübeleri esnasında görme fırsatına sahip olacaklardır.


7 Adımda Duygusal Zeka

7 Steps to Emotional Intelligence, Denis Bridoux, Patrick E. Merlevede, Omega

- Duygularımın anlamı Ne?

- Duygularımı Nasıl yönetirim?

- Çelişkilerle Nasıl başa çıkarım?

- İnsanları Ne motive eder, bunu Nasıl dikkate alırım?

- Sorunlarla başa çıkmanın en iyi yolu Nedir?

- Başkalarını da mutlu ederek, istediğim şeyi Nasıl elde ederim?

Bu sorulara doğru yanıtlar vermeniz için her şeyden önce "IQ" ile "EQ" arasındaki farkı bilmeniz gerekiyor. Daha sonra da 'başarı'dan, 'mutluluk'tan ve 'huzur'dan neyi anladığınızı kendinize sormanız..

7 Adımda Duygusal Zeka'nın başarısı, davranışların nörolojik yapısını ineleyen 'mükemmellik sanatı' NLP'nin de desteğini alarak duyguların nasıl işlendiğini, onlara nasıl hükmedildiğini çok yalın bir dille aktarma-sında gizli, verdiği örnekler hayatın içinden seçilmiş örnekler... Üstelik her konu, vinyetlerle, tablolarla, çizimlerle destekli...

Bilimin ulaştığı en güncel bilgilerle donatılan 7 Adımda Duygusal Zeka, başta eğitimciler, öğrenciler, işverenler, çalışanlar ve anne babalar olmak üzere, hayattan bir beklentisi olan, kendine saygı duyan, elindekilerle yetinmeyen, gelişime açık herkese sesleniyor. Kitapta, mesleki başarıdan eksiksiz ve tam öğrenmeye, sosyal ilişkiden ruhen ve bedenen zindeliğe, kendini ve başkalarını tanımadan duygu paylaşımına kadar pek çok konu derinlemesine işleniyor.

7 Adımda Duygusal Zeka'da verilen önemli mesajlardan biri şu: Düşünmekle Yetinme, Harekete Geç! Çünkü mutluluk beklemez. Çünkü başarı beklemez. Çünkü demokrasi beklemez.

Daha huzurlu, üretken, bilinçli bir yaşamın anahtarı bu kitapta gizli...


Yüksek EQ’lu Bir Çocuk Yetiştirmek

Anne - Babalar için Duygusal Zeka Rehberi, Lawrence E. Shapiro, Varlık Yayınları

Araştırmacılar, "karakter" ya da "EQ" dediğimiz şeyi oluşturan sosyal ve duygusal becerilerin, IQ testleriyle ölçülen bilişsel zekadan çok daha önemli olduğunu ortaya koyuyor. Üstelik IQ'nun aksine, duygusal zeka çocuklara gelişimlerinin her türlü aşamasında öğretilebiliyor. Dr. Shapiro, bu kitapta çocuğunuzun modern çağın duygusal stresiyle ve büyümenin getirdiği doğal sorunlarla baş edip üstesinden gelmesine yardımcı olmanız için size çeşitli teknikler sunuyor ve aşağıdaki becerileri edinebilmesi için pratik önerilerde bulunuyor: Arkadaşlık kurmak ve sürdürmek Grup içinde çalışmak Etkili bir biçimde konuşmak ve dinlemek Kendini öne sürmek Engellere karşı koymak Başkalarına sempati göstermek Sorun ve anlaşmazlıkları çözmek Zor zamanlarda kendini motive etmek Zorluklara güvenle göğüs germek Yakın ilişkilerde kendini rahat hissetmek Bilgisayarı duygusal becerilerini geliştirmek için kullanmak.


Liderliğin Kalbinde

Duygusal Zeka ile Sonuç Almak, At the Heart of Leadership, Joshua Freedman, Paloma Yayınevi

• Liderler EQ’ya (duygusal zekâya) neden ihtiyaç duyar?

• EQ’yu geliştirmek mümkün müdür? Nasıl geliştirilir?

• İş yaşamında EQ nasıl kullanılır?

Duygular hem birey hem de tür olarak hayatta kalmamız açısından büyük önem taşır. İçinde yaşadığımız dünya son derece karmaşıktır ve duygulara erişmek uyumlu davranabilmek bakımından önemlidir. Duygular davranışımızı motive eder ve düşüncemizi bize faydalı olan biçimlerde odaklar.

Joshua Freedman, Liderliğin Kalbinde’de sosyal ve duygusal becerilerin gelişimini vurgulayan bir öğretmen ile organizasyonları yönetmek ve onlarla çalışmak konusunda engin deneyime sahip bir liderin bakış açılarını bir araya getiriyor.

Liderliğin Kalbinde, özellikle iş dünyasında sağlam adımlarla yükselmek, başarılarıyla öne çıkarken aynı zamanda çevresindekiler ve çalışma arkadaşları tarafından sevilen ve saygı gören biri olmak isteyen herkes için önemli bir rehber.

“Liderliğin Kalbinde, bir nefes temiz hava; daha iyi bir lider olma konusunda pratik ve kullanışlı bir yaklaşım… Her liderin mutlaka okuması gereken bir kitap.”

Jimmy Daniel, Global Leadership Institute, FedEx Express, ABD

“…Verilen bilgi açık ve merak uyandırıcı, örnekler uygun, ilginç ve hayatın her yönüne uygulanabilir. Liderliğin ve duygusal zekâ konusuna adanmışlığın için teşekkürler Joshua.”

Arlene Pfeiff, Başkan Yardımcısı, Teknoloji, American Express, ABD


Satışta Duygusal Zeka

Jeb Blount, Optimist Yayın Dağıtım

Satış çabanızı ürün, fiyat, özellik ve çözümlere dayandırmaya çalışmaktan vazgeçin çünkü bu sizi sıradan bir satıcı gibi gösterir. Günümüzün ustalaşmış alıcısının görüş alanına giremezsiniz. Yeni üstün performanslı satıcı, alıcıya duygusal yönden doyurucu deneyimler tattırarak satış kotalarını alt üst ediyor. Satışın yeni evrimine rehberlik ederek oyunu değiştiren bu kılavuz kitapla, alıcının davranışlarını etkileyecek davranış kalıpları, sezgiler ve bilişsel önyargıları kaldıraç olarak kullanan psikolojik stratejilere sahip olacaksınız. Yüksek bir satış performansına nasıl ulaşacağınızı ve rakamları nasıl sürekli uçuracağınızı öğreneceksiniz.

Forbes’in Dünyanın Önde Gelen 30 Sosyal Satış Etkileyicisi arasında saydığı satış hızlandırma uzmanı Jeb Blount, karışık satışa vakıf olma ve bu konuda ustalaşma yaklaşımının bütün ayrıntılarını bir söyleşi havasında, dolaysız bir tartışmaya açıyor. Konu başlıklarını yaşam dersi aldığı kişisel hikâyelerden çıkarıp önünüze getiriyor. Kendi satış çalışmalarına uyarladığı teknikleri, sizi sahada karşılaşabileceğiniz sorunlara hazırlamak için, sözcük sözcük özenli bir diyalogla anlatıyor. Bu dört dörtlük eğitim programında ihtiyacınız olan her şey var.


HBR Duygusal Zeka Serisi Set (10 Kitap Takım)

Kolektif, Optimist Yayın Dağıtım

Duygusal Zekâ için Tamamlayıcı Kitaplar


Duygusal Çeviklik

Susan David


Öğrenilmiş İyimserlik

Martin Seligman, HYB Yayıncılık.


Akılcı Yaşam Kılavuzu

Albert Ellis & Robert A. Harper, HYB Yayıncılık.


İyi Hissetmek

David Burns, Psikonet yayınları


8 nci Alışkanlık

Stephen R. Covey


Beyin Senin Hikayen

David Eagleman


11 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page